Tři měsíce zpoždění, jak to vypadá teď?

Název článku je asi více než vypovídající. K předání se schylovalo už několikrát, naposledy asi před třemi týdny, přičemž náš stavební dozor nás od toho odradil, na domku bylo víc nedodělávek, než se zdálo.
broušení podlahy


tepelné čerpadlo vzduch vzduch- malá jednotka v ložnici

ložnice

kuchyně

natřeno

zásuvky v obýváku

obývák, pohled k technické a zádveří

natřené trámy


Od posledního článku uběhla dlouhá doba, upřímně jsem neměla vůbec chu't nic psát a musela jsem se od stavby trochu odpoutat, začínalo mě to trochu víc zmáhat. Vezmu to teda stručně, za což se teda omlouvám, ale nedá se jinak. Doufám, že vezmete za vděk alespoň pořádnou náloží fotek!



Mezitím se dokončily vnitřky, namontovala čerpadla, dodělala elektrika a pilně se pracuje na fasádě. To byla taky jedna z výtek našeho dozoru, jelikož pánové fasádníci si práci trochu ulehčovali a nebylo to udělané zrovna pěkně, takže jsme je nechali předělat některá místa, kde byly šrouby nakřivo, nebo nebyly v jedné řadě. Estetická věc, ale tak chcete to mít i hezký ne?







V jednu pěknou sobotu nám přijel pan komínář a hle krasavec je na místě. My jsme situace využili a složili si do ložnice podlahu, kterou jsme potřebovali už uskladnit. Jak se vám líbí?
vinylová podlaha z Hornnachu, dřevo staré bílé, Parador, cca 620 kč za metr



instalace komínu




venkovní jednotka tepelného čerpadla

Velká okna nebyla zespod vůbec uchycena a několik týdnů jsme čekali, než přijedou oknaři, aby vše napravili. Bohužel to byla jedna z těch zásadnějších věcí a právě díky tomuto subdodavateli se vše dost protáhlo.





díra na jímku


Další věc byly krátké šrouby, kterými bylo zfušované zavětrování (to jsou ty ixka na vrutech)- za to tentokrát můžou Krinneři, laik to nepozná, ještě že máme tchána, který na to upozornil. Taktéž by mělo být napraveno.
konečně položený vinyl v technické





vchod

dešťosvod


tak co líbí/nelíbí?

No a dál už tu byly jen nějaké detaily v podobě popraskaných sadrokartonů v rozích, což se obávám bude stejně neverending story, jak si bude dům "sedat".
velká jednotka TČ



koupelna

Mezitím vším ještě proběhla akce Jímka, což byla dost vtipná záležitost, ale kdybych to měla popisovat, tak to bude na celovečerní film. Jímku jsme sehnali přes inzerát, párkrát použitou
v Domažlicích, i přes nějaké problémy dopravili k nám a už si krasavica hoví v díře u nás před barákem. Ještě dodělat nějaké detaily, jako nátok shora a utěsnit speciální maltou a bude ready to use.
umyvadla zn. KOLO, skříňky KOLO traffic

odvětrání

obklad- vinyl Tarkett


Poslední dodělávky: technická místnost (podlaha na fotkách, zařízení: žebřík, třetí wc, dřez..)
oprava dveří a okna, instalace kočičích dvířek),

No a tentokrát už to předání klíčů od domu fakt platí, tak jsem teda zvědavá, protože to začíná být ohraná písnička. Ještě pár dní a budou to totiž čtyři měsíce zpoždění. Ne nejsem vůbec nasraná!

BTW. můžete mě sledovat i na stavitelském facebooku : https://www.modrastrecha.cz
Jsem tu jako kocicak123, přidávám aktualněji než tady.

Komentáře

  1. Moc hezké bydlení, i já jsem nedávno podstoupila velkou životní změnu a koupila si nový dům s pomocí investice do p2p půjček. Toto rozhodnutí mi dalo pocit svobody a nezávislosti. Nový dům, u kterého je rozsáhlý pozemek s polem, na kterém chci pěstovat zeleninu pro svou rodinu a přátelé.

    OdpovědětVymazat
  2. Čím dál tím častěji vidím, že stavba dřevostavby se občas docela protáhne a to hlavně z důvodu, že firmy naberou spoustu projektů a pak mezi nimi všelijak různě pendlují, občas vůbec nedorazí a tak různě. My teď čekáme na montáž hromosvodu a taky nám to brzdí právě stavební firma, která ještě nemá hotové všechny stavební úpravy.

    OdpovědětVymazat
  3. Na dobré věci je asi fakt dobré si chvíli počkat. Protože ten výsledek, a to říkám naprosto upřímně, fakt jako stojí za to. :) My teď vybíráme dřevěné plovoucí podlahy a když vidím ten výsledek u vás, tak zcela vážně uvažuji i nad klasickou dřevěnou podlahou. I když teda rozumím tomu, že já jsem ten typ, co by z toho byl po chvíli otrávený, protože údržba.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat