Vyschnuto / Hotová střecha / nové sádrokartony / jímka vs. kanalizace

Téměř samé dobré zprávy (už bylo na čase, aby se vše v dobré obrátilo). Domeček je suchý, sádrokartony vyměněné, zbroušené, aktuálně by se mělo pracovat na výmalbě. 

Trámy, které byly flekaté od vody jsou taktéž zbroušené, plíseň, která se na pár místech objevila stavbyvedoucí osobně vystříkal fungicidem. Do konce týdne by mělo být vymalováno a přes víkend se bude větrat. 



V ložnici jsme si všimli špatného umístění rozvodu pro lustr, byl špatně i zakreslen v technické specifikaci, nechápu, že jsme si toho nevšimli. Nebýt toho, že jsem tam pořád lozila a přemýšlela, jestli se nám tam vejde ta obří postel, asi bychom na to nepřišli. Rozvod měl být uprostřed postele a byl úplně nesmyslně umístěný trochu bokem. No naštěstí jsme to zjistili ještě před výmalbou, takže přijel elektrikář a rozvod přesunul. 




Jakmile se dům obalil do UV folie a opatřil roštem na dřevěný obklad, všimli jsme si také, že chybí další rozvod na venkovní žaluzie nad malým oknem do malé koupelny. Elektrikář taktéž dodělal. 

Dům je tedy kompletně zabalený, střecha je HOTOVÁ HOTOVÁ HOTOVÁ!!! Už by tedy nemělo nikudy snad téct, za firmu, která střechu dělala dával stavbyvedoucí ruku do ohně, škoda, že nám nedělali i tu první vrstvu, mohli jsme si všichni ušetřit pár vrásek.



No a začalo se nám dělat i dřevěné obložení domku, příští týden se bude pokračovat.

No a my bychom potřebovali přebrat alespoň vnitřek, abychom mohli dovézt podlahu, protože ve skladu, kde je teď uskladněná dost překáží.

Jo a taky máme nalepené vnitřní parapety a odřenou barvu na portálu. Nechápu, proč na oknech není ochranná fólie.

Já teda osobně začínám už asi doopravdy odpočítávat dny, kdy budeme mít klíče od domku v ruce…

Aktuálně dva měsíce skluz. Blbá zima. Nestavte v zimě.

No a samozřejmě je tu ještě akce jímka/kanalizace. Jelikož jsme po schůzi na obci zjistili, že by teoreticky mohla být kanalizace dřív, než jsme očekávali, rozhodli jsme se koupit menší jímku (konkrétně máme vybranou 6 kubíkovou, betonovou od Ekomont Havel, aktuálně zakopanou v zemi někde u Domažlic). I s dopravou a jeřáby nás to vyjde asi o 15 tisíc levněji.

Na kanalizaci bychom mohli dostat částečnou dotaci od obce, na schůzi byli všichni z naší severní větve pro, takže je tu šance, že pokud to zastupitelstvo schválí, tak bychom mohli shrábnout tu dotaci celou a dopláceli třeba polovinu zamýšlené částky.  Proto i řešíme co nejlevnější variantu jímky, později z ní budeme asi přečerpávat do kanalizace.

Co se týče zemních prací, tak jsme se dali dohromady se známým, který má dům kousek pod námi a plánuje letos přistavovat. Bude nejspíš potřebovat projíždět přes náš pozemek a bagr tak využijeme i my na kopání jímky a nakonec i na terénní úpravy zahrady. 


Teď to ještě všechno zesynchronizovat. Vykopat díru na jímku a ideálně ve stejný den přivézt jímku a usadit ji. No tohle teda chci vidět :) Ale hlavně, že bude dům provozuschopný- už aby to bylo! 

A taky jsem si udělal vizualizace interiérů, chtěli byste je vidět?

Komentáře

  1. ano, chteli!!! a je super, ze se to obraci k lepsimu, mam radost :) snad uz bude jen lip!

    OdpovědětVymazat
  2. Zplesnivělou konstrukci jste vyřešili tím, že stavbyvedoucí to OSOBNĚ nastříkal fungicidem? ... Nezbývá, než vám popřát hodně štěstí. (Snad to aspoň nebylo Savo.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne, nebylo to savem, díky štěstí budeme potřebovat, i vám ho přeji, v jakékoliv životní situaci se nacházíte.

      Vymazat

Okomentovat