Katastrofa dokonána / Střecha / Izolace

Nějakou dobu tu bylo ticho po pěšině, ale u nás se toho dělo až až! Popravdě jsem neměla sílu ani náladu sem něco psát, protože jsem potřebovala veškerou energii vkládat do hroucení se z aktuální situace na stavbě.  Takže jakže to dopadlo s tím mokrým stropem?


Nečekaně nejhůř jak mohlo, mokrých míst přibývalo, až bylo nakonec mokro snad úplně všude kde to šlo (stěny, stropy, trámy, podlahy)- nejvíc však v hlavním modulu-kuchyni a na rozdělovací zdi v malém modulu. V tu chvíli samozřejmě hotové sádroše, takže tak třetina je jich zralá na výměnu. Za mokro v baráku nakonec mohla zfušovaná střecha, takže děkujeme střechařům, které si Natura najala. Nejspíš to nebyli takoví odborníci jak se zdáli (a mě se nezdáli hned napoprvý). No zabila bych je, chápete ne? Barák těsně před dokončením a oni to takhle podělaj?




Nejenže zateklo pod Ipu, ale pro jistotu i propálili plachtu, kterou byla střecha zakrytá, takže jak vesele pršelo, tak vesele zatékalo. No nebudu vám lhát, měla jsem z toho dost blbej pocit, honili jsme Naturu aby s tim něco udělali, ale nějak jim to trvalo a zároveň nás uklidňovali, že se vlastně nic extra neděje, že Europanely to v pohodě vydrží, sádroše se vymění, barák se vysuší. No uklidnil mě až stavební dozor, který se ze situace taktéž nehroutil a konečně mohl aspoň něco napsat do stavebního deníku. Od té doby jsem v klidu, ale musím říct, že každou dešťovou přeháňku proklínám ještě dneska.









Tohle trvalo asi 14 dní, byla jsem fakt na nervy.

No a aktuální stav? Střecha by měla být spravená, maká se na další vrstvě (zateplení střechy a finální vrstva fólie). Počasí jim přeje, tak doufám, že to brzy dokončí a budeme mít tuhle etapu za sebou. Mimo to začala Natura obalovat zeteplení UV fólií a instalovat dřevěné rošty, na které přijde dřevěný modřínový obklad- na který se těším snad víc jak malé dítě na ježíška!!! Většina mokrých míst docela slušně vyschla- tedy alespoň do takové míry, že vypadají jako suché (podlahy).

Další fáze bude vysychání interiéru, výměna zničených sádrokartonů, instalace čerpadel a další drobné dodělávky.

Díky zdržení jsme museli ukecávat sklad v Hornbachu, aby nám tam ještě chvíli nechali uskladněnou podlahu, ale stejně bude chvíli trvat než jí budeme moct dovézt na barák, a tak si ji na chvíli uskladníme v manželově práci (mají tam sklad s ještěrkou, takže nebudeme muset nosit balíky tam a zase zpátky.-snad!)

Už se na pokládku těžce chystáme, ale samozřejmě nám to může zdržet vlhkost v podlahách. Takže nejdřív schneme a pak pokládáme.

Tento týden bude i schůze na obci ohledně kanalizace, takže jsme zvědaví s čím přijdou. Nečekáme žádný zázrak, s jímkou každopádně počítáme dál...

Předminulý týden nám také přijeli namontovat vodoměr, takže stačí otočit kohoutem a můžeme si umejt ruce. Teda nemůžeme, protože nemáme tu jímku, ale! i ta je na brzkém plánu! Jo a v koupelně jsme taky ještě nebyli achjo, tak snad nám to brzo otevřou... Každopádně zůstaňte naladěni, teď to snad už bude mít trochu spád a novinky budou přibývat...

Jo a moc děkuji za Vaše komentáře, těší mě, že to tu vůbec někdo čte a že soucítíte- a někdo tedy doslova i zážitky s Naturou... Držte nám palce!





Komentáře

  1. Koukám, že jste se taky trochu prali se střechou. My to měla na domku úplně stejně. Nad klasickou taškou zvítězily plechové šindely, ale nepodařilo se nám najít firmu, která by s tím měla nějakou extra zkušenost, takže se hodně jelo metodou pokus a omyl. To nám samozřejmě zabralo velkou spoustu času a ve výsledku i některé zbytečné náklady. Nicméně ten plech na střeše se mi docela líbí. Jak designově, tak i z hlediska tepelných mostů.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat