8. týden stavby: sádrokartony, kontrola elektriky

Oficiálně 8 týden stavby, prakticky ale už přetahujeme. Dům měl být do 75 dnů hotový, což bylo zhruba před čtrnácti dny. No nic. Aktuálně tedy firma pana Polívky finišuje sádrokartony v celém domě a teoreticky by příští týden měla přijet střechařská banda a dělat zatepletí střechy a natáhnout druhou vrstvu fólie.

Práce na baráku je jak na kostele. Podle mých odhadů je to komplet dodělání střechy- okapy a tak, zateplení celého domu, fasáda, měly by přijet čerpadla, dělat se výmalba a úklid celého domu a okolí.
Určitě jsem na něco zapomněla, ale měli by teda pohnout kostrou, protože jim reálně hrozí pokuta za nedodržení termínu předání. Já to vidím tak na konec března a osobně začínám už bejt pěkně nasraná. Ne, že bych byla tak naivní a myslela si, že vše půjde hladce, ale když se Natura tak kasala, že dodají dům v termínu a je to u nich zvykem, tak bych čekala snad jen párdenní zpoždění. Nehledě na to, že nás hypoteční banka pravidelně stahuje o tisíce, protože jsme ještě nedočerpali hypotéku. Samozřejmě, že na vině je i počasí, na druhou stranu za tu dobu, co se nic nedělo domeček pěkně vyschnul, takže to má i slunnou stránku.




Každopádně my máme objednanou podlahu na cestě a budeme ji potřebovat někde uskladnit. Taky doufám, že bude barák dostatečně suchý na její pokládku. Jak už jsem se zmínila, podlahy si budeme nakonec dělat sami, takže se na to neskonale těším (teď to myslím ironicky). Dál ještě musíme zařídit jímku, což by samo o sobě neměl být problém, problém nejspíš bude zmrzlá zem, do které by se mělo kopat. Takže doufáme v lepší a teplejší počasí, aby si bagr nezlomil lžíci :) Manžel si také s sebou vzal elektroplán a zkontroloval vývody na světla a zásuvky a bohužel je tam dost nepřesností, které už ale těžko ovlivníme, protože jsou hotové sádrokartony. Jsou to jen detaily, které mě osobně tak moc nevadí, no snad ještě nebudu litovat.

No a jakmile bude hotová podlaha a připojené odpady, můžeme začít vesele zařizovat. Na řadu přijdou interiérové dveře a kuchyně. Ale tak to už se dá montovat po večerech žejo. Měla bych si začít masírovat zápěstí a trénovat práci se šroubovákem :) Ale já se na to těším, klidně si tu kuchyni celou smontuju sama, jen aby měl manžel s tchánem čas na dodělání terasy, jinak se okolo baráku asi moc nepohneme.

Tak to jsou naše nejbližší plány, práce bude dost jak vidíte a rozhodně toho bude ještě hromada.
Držte nám palce ať neprší a nesněží ať už to doděláme.

Komentáře

  1. Dobry den,

    Vas blog pravidelne sledujem , kedze aj my s manzelom sme sa rozhodli s Naturou stavat. Velmi Vam drzime palce, aby ste svoj projekt doviedli do stastneho konca :-). Je fajn, ak uz mozte vidiet "svetlo na konci tunela". My momentalne cakame na stavebne povolenie, snad by to za dva mesiace uz malo byt :-). No, nie som si celkom ista, kedze urady pracuju veeeelmi pozvolne a najdu prekazku aj tam, kde nie je. V kazdom pripade kedy zacneme realne stavat, to je zatial vo hviezdach. :-). Vas domcek je na nadhermon mieste a ked bude dokonceny, bude uzasny :-). Preco ste sa nakoniec rozhodli , ze podlahu si date sami? Predpokladam , ze asi cena zohrava ulohu :-). Nas dom bude mensi, a tym padom, to nie je az taka ohromna polozka. Tak este raz, prajem Vam , aby ste si Vas dom uzili a hlavne boli stastni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mockrát děkujeme, i vám přeji mnoho štěstí při stavbě a doufám, že se podělíte o zkušenosti! Podlahu jsme měli původně objednanou přes Naturu, tehdy byla ve slevě, ale nakonec to neklaplo- nevíme, kde se stala chyba, ale trvalo dlouho, než jsme začali od objednání podlahy stavět, takže nám to prostě nepodrželi no a tak jsme se rozhodli, že to budeme řešit svépomocí, protože to byla jediná podlaha, která se nám z jejich výběru tenkrát líbila a bez slevy by byla moc drahá. Bylo by to pak pro nás nevýhodné, kdybychom ji objednávali opět přes Naturu, platili bychom nějaký profit a to je asi zbytečné, takže se do toho pustíme svépomocí (z čehož nemám moc radost, už teď mě bolej záda :)

      Vymazat

Okomentovat