5 týden: Máme okna!

A co nového po Novém roce na stavbě?

Okna měla být před Vánoci, ale protože oknaři měli krizi (rozuměj málo lidí a moc velká těžká okna), tak nám je přijeli namontovat až první týden po Novém roce. Mezitím se domek celý zabednil osb deskami, aby nikdo nemohl dovnitř (ani ven :)


Okna už jsou tedy na svém místě, pokračuje se s elektrikou, ale protože jsem osobně uvnitř od té doby nebyla, ani nevím co dalšího se tam děje (každopádně chystám se tam!). 


Máme už i ty prokleté dveře, které jsme několikrát řešili, i s otvorem pro kočičí dvířka, ale bohužel jsou moc tlusté a tak čekáme na prodlužovací tunel, aby se mohly namontovat (ty dvířka). Dveře nás trochu naštvaly, protože nám udělali okno na druhé straně než jsme chtěli (chtěli jsme ho u kliky) a tak přemýšlíme, jestli to budeme reklamovat anebo to tak necháme. No ještě, že to není něco horšího.


O víkendu jsme se byli na baráčku podívat, bohužel jsme nemohli dovnitř , ale přes okna jsme alespoň trochu viděli, jak je tam parádně mokro. Před dalšími pracemi by se měl dům vysušit, jak nám bylo řečeno. Jo, to bych opravdu ocenila, tohle mě vážně trochu štve. 

Aktuálně se čeká na stabilní počasí anebo na nějakou firmu, která bude ochotná v tomto nestabilním počasí udělat plochou střechu. Natury nasmlouvaná firma to odmítá udělat, takže jim držím palce, ať někoho seženou. Právě teď tu neprší ani nesněží, takže by to bývali měli docela pěkný kluci střechaříci. 


A ještě něco- viděli jsme přes okno naší koupelnu!!! Nemůžu se dočkat, až se podívám dovnitř pořádně!

Komentáře

  1. Už se to rýsuje, paráda! Jako potenciálního zákazníka mě u NS trochu mrzí, že z cenově dostupného bydlení se stává stále nedostupnější záležitost, stačí se podívat na ceny před 3-4 lety.. ale chápu, že trh je teď jinde a tehdy to ještě teprve nabíhalo.. nicméně zmíněné problémy jako voda na stavbě a nebo nemožnost stavět v jakémkoliv období i přes sliby v marketingových materiálech mě trochu odrazují i po několika letech fandění tomuto projektu.. mimochodem, netušíte prosím, kdo jim dodává ta okna? Jinak budu sledovat i dál a držet palce, ať co nejdříve bydlíte a problémy nepřibývají.. Jarda F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano Natura opravdu trochu podražila-bohužel. Nicméně snad je to i na úkor lepší kvality. Okna dodává nějaká firma tuším z Kladna, jméno vám nepovím. No to mi povídejte čekáme na počasí aby se mohla udělat střecha a pokračovat i ve vnitřích pracech...

      Vymazat
    2. Taky jsme byli potenciální zákazníci, ale už nejsme. Jednak nás odradila právě zvýšená cena, kterou prodejce obhajoval novými technologiemi (chytrá domácnost řízená přes wifi či co - no na to jim zvysoka kašlu). A pak jsme si tak nějak představovali dřevostavbu jako způsob bydlení blízkého přírodě, jenže oni to mají nadupané samými umělotinami. Vinylové povrchy, laminátové povrchy, a to není nic pro nás. A když jsme zmínili, že bychom chtěli dřevěnou podlahu, začal dělat prodejce hrozně překvapeného, proč bychom jako měli chtít dřevo, když ten laminát je tak perfektní a od dřeva k nerozeznání (to mě pobavilo). V podstatě se mezi řádky dalo slyšet, že jen blbec by chtěl něco jiného, než co mají ve standardní nabídce. Stejně tak třeba kamna - vybrali jsme si krásná designová kamínka, načež pan Hájek opět zvedl obočí a proč by jako měl někdo chtít jiná kamna než ta jejich (snad jen úplný blbec), zvlášť když jsou za tak super cenu. Tak jsme seznali, že jakmile člověk nebere slepě to, co oni nabízejí, ale chce individuální úpravy, je to pro ně problém a odrazují. Což sice chápu, protože je pro ně jednodušší sekat to jak přes kopírák všem stejně podle nasmlouvaných dodavatelů, ovšem já v tom budu bydlet celý život a chci si o tom sakra taky trochu rozhodovat. Nakonec jsme odjížděli s tím, že blbci nejsme, jak si asi prodejce myslel, ale taky máme vlastní rozum. A tak se uzavřely naše námluvy s Naturou. :-)

      Vymazat
    3. zdravím vás, díky za komentář a váš názor!
      To co píšete je dost zvláštní, protože my jsme si navymýšleli tolik věcí jinak než standart a nikdy s ničím nebyl problém. Respektive problém nastal až teď, když jsme zjistili, že obchodní zástupce na spoustu věcí zapomněl a pořád zapomíná, takže si to neustále musíme znova potvrzovat apodobne, což je chvílema fakt otravný. Radila bych všem, aby si na každé schůzce na papír napsali co je domluvené a následně stvrdili podpisem. Každopádně náš projekt není moc typický, vymysleli jsme si např. koupelnu u stěny domu, technickou místnost, nadstandartní rozvody i do ní, kamna budeme mít svoje, sami si je budeme instalovat, pouze přípravu pro terasu, a spoustu dalších věcí... Tak nevím, ale jak to tak sem tam čtu, tak většina špatných zkušeností jde právě za panem Hájkem (i když kolega který s naturou stavěl s ním problém neměl žádný). My jsme celou dobu spolupracovali na projektu s panem Rubešem a sice nám občas nasliboval hory doly, ale vždycky jsme našli nějaké rozumné řešení. I když jestli se nás po páté zeptá na žaluzie v zádveří tak mu už opravdu asi pojedu utrhnout hlavu. Škoda pro firmu, že se množí takové zkušenosti. Samozřejmě nic není černobílé, každý máme jiné představy a jinak vnímáme nabízený servis. Já se Natury v žádném případě nezastávám, sama bych měla nějaké výtky a určitě jich nezůstanou po dostavění ušetřeni. Btw to inteligetní řízení domu lze samozřejmě odmítnout, my ho také nebudeme mít. Tak snad se najdete v jiném zajímavém projektu a ještě jednou díky za vaši zkušenost!

      Vymazat
    4. Asi to bude opravdu o lidech, a pan Hájek prostě ne. Vždyť on ani nad půdorysem nepochopil, co to znamená zrcadlově obrátit. :-) Nakonec jsme se už ani nesnažili s ním komunikovat. Manžel třeba dlouho předem studoval, co že je to ten inverter a co na to odborníci, až dospěl k názoru, že jde asi hlavně o marketingový tah, jinak je to spíš na prd. Tak jsme to chtěli probrat, jakože bychom ho v domě nechtěli, ale prodejce na nás opět (už poněkolikáté) pohlédl jako na totální idioty a prý že za pár let to bude mít v Německu každý... No prostě jsme raději přestali diskutovat a spěšně návštěvu ukončili. Je dost dobře možné, že dostat nás do spárů někdo jiný, tak by nás přesvědčil. I když vlastně asi ne, protože cenový rozpočet na Naturu dost převyšoval naši hotovost, což bylo nakonec to nejpodstatnější. Tak budeme mít dům z Heluzu, s dubovou podlahou a krásnými dřevěnými okny, a už se taky moc těším. Prostě ten NÁŠ dům je vždycky ten nejlepší, no ne? ;-)

      Vymazat

Okomentovat