2+3. týden stavby/ stěny, stropy, stavební dozor a deník

Ve druhém stavebním týdnu byly namontovány stěny, připraveny otvory pro okna.







Ve třetím stavebním týdnu byly dokončeny práce na stěnách ve zbytku domu a přibyly i kompletně stropy.



průhled z krčku do obýváku


vzadu zádveří




pohled od severu

pohled z východu

pohled od silnice, z jihu

pohled ze západu

budoucí vlez do baráku

Jak vidíte za dva týdny nám kompletně vyrostl baráček, nyní se pracuje především uvnitř, lepí se izolační pásky mezi europanely a připravují se rošty na sádroš.

V pátek jsme měli kontrolní den s naším stavebním dozorem, aby nám taky našel nějaké ty chyby co tam hoši napáchali. Zatím to vypadá docela dobře, do domu trochu zatékalo skrze děravou plachtu na střeše, což by mělo být už vyřešeno, prý jsou europanely napuštěné pryskyřicí a vhkost jim nevadí, ale tak jako nechcete to mít mokrý žejo, takže jsme to hnedle napsali do stavebního deníku. Jinak jsme na žádné zásadní závady zatím nepřišli. Stavebnímu dozoru se líbilo dostatečné zavětrování vrutů, a to, že jsou základové trámy z lepených hranolů (prý tak nehrozí kroucení dřeva). Naopak by ocenil lepší spojení trámů (jsou spojeny jakousi ocelovou destičkou, prý by to mohlo být uděláno tesařsky anebo ze všech stran a pevněji). Nicméně to je detail, který budeme řešit. Závady, které jsme zjistili jsme zapsali do stavebního deníku a měly by být odstraněny.

Zítra přijedou elektrikáři a začnou se natahovat kabely, takže se tam manžel chystá se síťovými kabely a pěkně si to tam pohlídá. Ve čtvrtek přijedou okna a dveře, takže bude baráček konečně uzavřený. No a zbytek se bude nejspíš dít až po Novém roce...

V pátek se chystám podívat na místo činu opět s foťákem, měly by být hotové příčky k ložnici a technické místnosti (a to mě dost zajímá, kolik tam bude místa). No a vidět to s okny? Strašně se těším! BTW příště vám povím o tom, jak jsme řešili vchodové dveře, kočičí dvířka a pár nápadů na terasu.

Mějte pěkný předvánoční čas!

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      děkuji za komentář, stavební dozor máme klasický, přes rodinu, který je ověřený, bohužel žádný odborník na europanel- podle mě ani nikdo takový není. Spíš je podle mě důležité, aby dbal na detaily a stavařům nic neodpustil. Je z Prahy, tak to by se vám asi moc nevyplatilo, kdyby za vámi jezdil až do Brna.

      Vymazat
    2. Ďakujem za odpoveď. Bolo by možné i tak poskytnúť kontakt? Mal som už ponuky z Prahy a až tak výrazné rozdiely neboli.

      Vymazat

Okomentovat