Refinancování, Krbová kamna, Dveře, A zase ta Koupelna, Bude Kanalizace?


Od posledního příspěvku uběhl zase skoro měsíc. Za tu dobu se stalo spoustu věcí, které se mohou zdát jako maličkosti, ale nás stojí docela dost sil. Máme hotový projekt pro banku, takže začíná druhé kolo s hypoteční bankou na téma Refinancování. Stíháme to jen tak tak, za pár týdnů se mají zvedat úrokové sazby, takže bychom rádi stihli tu zatím historicky nejnižší a fixaci alespoň na deset let. Ještě že nám s tím trpělivě pomáhá moje tchýňka, bez ní bychom byli dočista ztraceni!!!

Někde mezi Švédskem a námi jsou na cestě vzorky vinylu od Tarkettu, vybrali jsme několik variant podlaha+stěny a z nich pak naživo vybereme tu nejlepší variantu. Snažili jsme se najít dekor co nejpodobnější betonové stěrce a ze vzorníků v ČR si nevybrali. Tak jsme jeden ještě skoro letní večer seděli na zahrádce a vybírali a kombinovali až jsme našli několik variant, dvě z nich výše, která se líbí vám? Je to kombinace alá beton. stěrky na podlaze a dekoru tkaniny na stěnách. Bylo těžké posoudit, zda se k sobě hodí odstínem, znáte to ne jeden je do hněda, druhý do růžova... Koupelna bude vybavena bílou sanitou (jak jinak žejo) a pod umyvadla bychom rádi dřevěnou desku. 

Dále jsme se zajeli podívat do prodejny dveří, abychom si naživo osahali a očíhli dekor dveří Solo Door. Vybrali jsme nakonec ten, který se nám líbil od začátku a to Cremeline I.(řada Klasik). S sebou jsme měli fotky podlahy a tenhle se nám k ní hodil nejlépe. Neradi bychom to s těmi dřevěnými dekory přehnali, aby toho pak nebylo moc, ale Cremeline je decentní, dřevo dekor není příliš výrazný a dveře jsou velmi světlé, takže nám skvěle zapadnou do interiéru (alespoň doufám!) Také jsme si už museli vybrat šířky a orientaci dveří, takže jsme nad tím strávili asi dvě hodiny, načež jsme zjistili, že si k tomu ještě musíme vybrat správné obložky a zárubně? Tak jo, na to jsme už neměli kapacitu, takže jsme předali seznam dveří a zárubně necháme na Natuře (nemůžeme rozumět všemu ne?).

Mimo to nás ještě čeká rozhodování okolo krbových kamen, líbí se nám Aledo od Romotopu. Jsou tak akorát velká a hranatá, což se nám líbí. Vlastně teď mi dochází, že se nám obecně dost líbí hranaté věci (umyvadla, krby, stoly haha)… Budou napojena zezadu, takže komín v interiéru nebude vůbec vidět, teď jen vybrat barvu. Šedá nebo bílá? Budou akumulovat teplo (keramika nebo kámen), což si myslím, že je pro dřevostavbu ideální, protože postupně uvolňují teplo. Jé to bude super, až nás budou hřát! Které se líbí vám?
je to ta třetí vpravo nahoře...

No a ještě je tu ta ožehavá věc s koupelnou… Ne vážně, koupelna nám dělá asi největší starosti, ale můžeme si za to sami. Nacpat do cca šestimetrové místnosti dveře, okno, wc, dvě umyvadla a vanu se nemusí zdát být tak složité. No a právě to okno nám tam dost zlobí, i když se ho nechceme vzdát, protože denní světlo v koupelně je denní světlo v koupelně že? Takže jsme včera opět zasedli k felixovi a vymýšleli (teda já už měla jasno, ale manžel měl pocit, že by to měl být on, kdo to vymyslí nejlíp).  No ani jsme se moc nepohádali, i když já s tím radši počítala. Byla jsem jako vždy skvělá, trpělivá a tolerantní manželka (áárgh!). Nakonec jsme z toho vypotili jednu variantu, na kterou jsem byla schopna přistoupit (některé věci by muži opravdu měli nechávat na ženách, no nic.)
No další podmínka, která nám totiž do rozvržení té koupelny přibyla, aby se rozvody vody soustředily hlavně na stěnu s kuchyní a tech. místností(to je ta spodní a pravá), což mě prostě naštvalo, protože já to chtěla jinak a nechci aby mi někdo říkal, kde může a nemůže být trubka. A ono by to určitě šlo, kdybych si jó dupla. Ale to už se moc rozepisuji. Výše vidíte tedy finální návrh, který jsme dali včera dohromady. Pod oknem zbývá docela dost místa a chtěli bychom tam umístit nízkou skříňku, na které by se dalo sedět, nebo nějaké posezení, na což mě ve finále mužíček udolal. (Že já se dycky nechám!) Představa sluncem zalité koupelny, kde si ve sněhobílém župánku na měkkoučkém odpočívadle opečovávám svou mani a pedi… No snad se jí dožiju :)
S oknem do malé koupelny vás snad ani nebudu zatěžovat (tak jo, nemáme ho kam dát!béé).

Neméně důležitá a zásadní věc se již nyní chystá. Obdrželi jsme kalkulaci sanity od firmy, která spolupracuje s Naturou a my jednotlivé položky srovnali s cenami v Siko koupelny. Hádejte jak to dopadne?

O víkendu nás čeká opět akce Trnky, jelikož jsme tam minulý víkend dorazili s totálně tupou motorovou pilou (o tom jak jsme jí ještě před tím asi dvě hodiny čistili, aby vůbec fungovala se nebudu rozepisovat). Takže dneska jde na brusku a zítra tam ten porost vymydlíme jednou provždy. Alespoň doufám. Taky musíme spálit asi triliardu větví, které jsem minulý týden porcovala na menší kusy (dost zábavná práce, zvlášť když vás ty mrchy co chvíli švihnou do tváře chacha!)
tak jak se vám líbí náš FLAT? Pohled ze severu a jihu.

Naprostá novinka dnešní, ještě horká, vytažená z trouby je ta, že se možná budeme moct napojit na kanalizaci!!!!! Možná si klepete na čelo, proč z toho máme takovou radost, ale to asi pochopí jen někdo, kdo kanalizaci nemá. Váhání mezi jímkou a ČOV je náročné a samotný proces dost zdlouhavý a nákladný, takže by nám to vážně vytrhlo trn z paty. Dozvěděli jsme se totiž od strašně milé paní z našeho obecního úřadu, že se naši sousedi ob sousedy napojili na kanalizaci, která končí u jejich sousedů.(omg to je věta!) No a vzhledem k tomu, že v naší ulici budeme stavět nejen my, ale i naši sousedáčci a na konci ulice další dům, tak je pravděpodobné, že věc se zadaří a my dáme sbohem všem čovkám a jímkám (teda kromě té na dešťovku, ta nás nemine.) Takže pokud se domluvíme se starostou, tak budu skákat tři metry vysoko dvě minuty v kuse!

Tak nám stále držte palce a já se zase brzy ozvu s novinkama!


Komentáře

  1. Super, už to skoro máte..mimochodem to okno v koupelně je super, na super místě, protože z okna se ti bude přes zrcadlo krásně odrážet světlo! Paráda to bude!

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce, ať všechno dovedete do zdárného konce! K variantě obklady v koupelně a krb - u obojího se přimlouvám za varianty vpravo. A ještě k té koupelně... o světlo v zrcadle se neboj, ze zkušenosti je mnohem lepší stát zády k oknu, než se vidět z poloviny ozářená a z té druhé být ve stínu. Jinak, jestli ještě můžu doporučit, tak zkuste pouvažovat o posuvném systému dveří místo těch klasických. Ve vašem případě by to mělo pozitivní dopad hned v několika směrech, nejen kvůli velikosti místnosti. Třeba i větší prostor a komfort u prvního umyvadla, menší pravděpodobnost, že se vzájemně sejmete křídly dveří, když tam jeden z vás bude stát a druhý otvírat, větší cirkulace vzduchu při otevřeném oknu i dveřích do ložnice a v neposlední řadě by to bylo mnohem příjemnější pro společný večer, kdy si budete chtít povídat a jeden z vás bude ležet ve vaně a druhý v posteli, protože na sebe snadněji uvidíte ;) Tak ať se dílo daří!

    P.S. Jen těch trnek je mi trochu líto, právě teď je doba jejich sběru. Kdybych to neměla z ruky, jdu jich pár zachránit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé moc děkuju za tvůj názor, s tím oknem snad to bude tak jak píšeš no, vypadá to, že je to doopravdy finální podoba. Co se týče těch dveří, tak posuvné jsou určitě fajn, ale my klasické volíme hlavně kvůli hlučnosti, protože posuvné nikdy netlumí hluk tak dobře jako klasické dveře. Ale děkuju ti za tvůj pohled na věc :)

      No a trnky jsem teda žádné neviděla, teď jsem si je googlila a vážně žádné takové plody tam nemáme, tak možná je to úplně něco jiného, každopádně to máme i od odborníků zakreslené, no tak třeba jiný druh...

      Vymazat

Okomentovat