Smlouva o dílo, For Arch, úpravy interiéru, ČOV nebo jímka, návrh koupelny

Tak jsme konečně podepsali smlouvu o dílo a začíná se nám tak kreslit projektová dokumentace. Uff jeden z balvanů mi tedy spadl ze srdce. A co nás čeká dál? Stále ještě dáváme dohromady zařízení koupelen, které si necháme nacenit od partnerské firmy Natury a uděláme si i vlastní průzkum na trhu, zda by nás ta umyvadla a záchody nestály někde podstatně méně. 

V nejbližší době se chystáme do Tarkettu vybrat vynily do koupelen, jelikož ze vzorníků jsme si nevybrali a chtěli bychom to vše vidět naživo. Dále máme v plánu návštěvu showroomu Solo Door a výběr vhodných dekorů a šířek dveří. 

Mimo to jsme o víkendu navštívili For Arch a přemýšlíme jestli tedy dát ČOV nebo jímku. No řeknu vám není to jednoduché. Máte někdo zkušenosti? Co byste nám doporučili? Trochu mě zarazilo, že ČOV neumí vyhubit případné bakterie a antibiotika a proto není voda vhodná na opětovné využití na splachování. Nicméně i tak plánujeme recyklovat dešťovku na splachování. 

Na For Archu jsme koukali i po infrapanelech, ale nakonec jsme si řekli, že to první zimu zkusíme jen s čerpadlem vzduch vzduch a krbovýma kamnama. Když by to nestačilo, budeme mít připravené rozvody na přímotopy (infrapanely).

Také jsem si trochu hrála s Felixovým plánovačem, což je skvělá věcička pro plánování interiéru. Vymýšlím, kam umístit kuchyňský ostrůvek a hlavně jídelní stůl, protože kdyby navazoval na ostrůvek tak přijdu o jednu stranu ostrova a navíc mi to přijde takové nějaké nahňácané na tu kuchyňskou linku, co myslíte? Nakonec jsem ten stůl umístila trochu víc do prostoru mezi kuchyni a obývák, co vy na to? 
Nakonec jsme se ještě rozhodli pro další okno (podlouhlé) do ložnice, bude nad postelí asi ve 190 cm výšce a uvažujeme i o malinkém okénku do malé koupelny. Přece jenom rychlé vyvětrání páry od sprchy oknem je stejně nejlepší. 

No a nakonec jsem dala dohromady dvě finální verze velké koupelny. Manžel si tam ještě vymýšlí nějaké blbosti, ale já ho přesvědčím. Podle mě to jsou nejlepší varianty, předměty jsou od sebe v dostatečné vzdálenosti. Která varianta se vám líbí víc?


Komentáře

  1. Máte to moc pěkné. Druhá varianta mi připadá lepší. Když se budeš koupat a někdo tam přiotevře dveře tak uvidí umyvadloa ne rovnou tebe. Také cesta k záchodu mi tam připadá přímější. U prvního návrhu mi připadá, že tam zasahuje ten roh optivky víc. Na druhou stranu je u prvního návrhu lepší to, že když nastane ranní zácpa, tak si čloěk může zapřít nohy o vanu. Takže je to tak 1:1

    Jinak tu máš napsané hodně po sobě slovo "nakonec". Závěr se mi tak četl hůře. Jinak fajn článek. Držím palce ať dobře vyberete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, moc díky za komentář, píšu to dost spontánně, takže mi tam asi občas nějaké to slovo skáče častěji, polepším se :), já bych chtěla tu první variantu, ale manžel zas říkal, že na sebe v zrcadle neuvídíme, jak je tam to okno naproti umyvadlům...což má pravdu no... hehe a s tou zácpou je to fakt :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, Lucy,
    půdorys jste vymysleli moc hezky. Ze zkušeností - i do malé koupelny přidejte malé okno (nejen pro odvětrávání, ale i proto, aby prostor nepůsobil klaustrofobně, ani když je to malá koupelna). A varianta č. 2 u velké koupelny mi připadá také lepší - kromě již zmíněných důvodu Vám vznikne prostor mezi dveřmi a vanou, který se v případě potřeby dá využít pro vysokou skříňku nebo tak něco ;)

    Mimochodem - dotaz - nebylo by pro pohodlnější užívání kuchyňského ostrůvku vhodnější dveře do ložnice necentrovat na střed, ale posunout je mírně k portálu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj děkuji za koment, okýnko už se nám kreslí, zatím nevíme jestli podlouhlé horizontální nebo menší vertikální, uvidíme s čím přijde paní projektanktka (každopádně na větrání sauny po sprše bude jakékoliv super). Varianta koupelny č. 2 nejspíš nakonec dopadne, jak už jsem se zmínila výše, kvůli světlu u zrcadla. Dveře necháme jak jsou, protože chci mít v ložnici u okna kosmetický stolek a je to asi jediné vhodné místo pro něj (je i zakreslený), takže ostrůvek budeme prostě obcházet. Díky za připomínky!

      Vymazat
  3. Osobne bych doporucila posuvne dvere. Sama mam tyto - https://www.stavebni-pouzdro.cz/Posuvne-dvere-SAPELI/Posuvne-dvere-SAPELI-ELEGANT-M10-plne.html a je to znatelna uspora mista a vypada to elegantne. Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jste to měli s tím, když vám stavební úřad povoloval ČOV nebo jímku? Nám hned nařídil ČOV a to i přesto, že máme připojení ke kanalizaci. Prý se to tak dneska dělá. Jako chtěli jsme ji mít stejně, ale překvapila mě ta radikalita celého procesu. Takže nám to nevadí. Jen jsme museli přiobjednat patrové svorky do stykače, protože jich bylo málo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat