Návštěva G-Servisu: jak se projekt vyvíjí.

Tak máme za sebou návštěvu v Gservisu. Paní architektka se nám pěkně věnovala, dostali jsme kávičku a nakonec z toho vyplynuly dvě nová zjištění.

Zaprvé naše základová deska se nejspíš bude podobat budování betonového bunkru. Zase přeháním, nicméně to vypadá na tzv. odskákané základy, jelikož jsme v tom svahu žejo. Člověk by neřekl, kolik bude potřeba zeminy a výkopových prací, aby se srovnala země do přesné roviny pro základy. Pocitově to až takový svah není… No můžeme si za to sami, takže smůla. Budeme na to mít i speciální projekt na základy a už jsme v tom asi za deset tisíc navíc. Hurá.

Zadruhé náš věčný problém s parkovacím stáním/budoucí garáží. Ať jsme přemýšleli, jak jsme přemýšleli, pořád nám tam ta garáž nešla nacpat. Takže jsme se nakonec po rozumné úvaze paní architektky a projektanta rozhodli, že garáž bude hned u vjezdu na pozemek, samostatně stojící a od ní vymyslíme nějakou cestičku nebo chodníček k baráčku. Ideální to sice není, ale vzhledem k našemu neideálnímu pozemku nejlepší řešení. Sjíždět z ulice dva metry převýšení by nás stálo až příliš mnoho místa zahrady a bylo by nepohodlné(zvlášť v zimě že).



Další novinkou je to, že jsme se nakonec s největší pravděpodobností vrátili k úvaze o zděném domě. Dlouho jsme zvažovali dřevostavbu a nakonec jsme usoudili, že je náš projekt na postavení docela jednoduchý, a to i časově. To stejně zjistíme až se kopne. Oslovili jsme poměrně dost firem, které staví dřevostavby, zejména ty prověřené a bohužel jsme se dostávali do naprosto unreal čísel. Moje představa, že bude dřevostavba levnější tak vzala za své. Vsadíme tak tedy na českou klasiku a to dřevo si doufám vydupu aspoň v interiéru (páč už jsem ustoupila snad ze všeho- původně jsem chtěla patrový dům se sedlovou střechou. No a je z toho bungalov s rovnou střechou. No chápete to? Hold manželství je jeden velký kompromis. A stavba snad ještě větší).

Orlando 4, náš budoucí domov je loňská novinka a zatím nebyl nikým realizován, což by nám až tak nevadilo, kdybychom nemuseli na projekt tím pádem čekat 8 týdnů než se nakreslí projektová dokumentace. Takovýto jak si stoupnete v supermarketu do nejkratší fronty a nakonec tam jak blbec čekáte půlhodiny, než si ten před váma odskočí přes půl krámu zvážit cibuli. No nevadí, možná to tak mělo být :) a tak to také bereme, protože zbývá nám něco jiného? :))) ne.

Komentáře

  1. Dobrý den Lucko, sleduji Váš super blog a i ten o stavbě a já sice nestavěla dům, ale kamarádka nyní finišují, je to zděný dům, patrový sedlová střecha. Ukazovala jsem jí Váš článek o tom váhání jestli dřevostavbu ano či ne. Říkala, že by už nikdy nešla do zděného domu hlavně protože to už trvá dva roky a stále není hotovo-hlavní důvod (že by to vůbec neřešila co je lepší nebo není hlavně ať už bydlej:)) a taky finance mysleli celkem 5 000 000 nejvíc, spíš 4 a nakonec to bude 7. (dům je tuším 100 m²)
    A co zkusit nějakou firmu v zahraničí? Třeba, když jedeme nakupovat do SCS do Vídně na začátku toho nákupního centra má nějaká firma docela velký počet ukázkových domů (mohlo by to být i kvalitnější možná)a vypadají krásně vyšťourala jsem adresu http://www.blauelagune.at/ a stavějí z Montované domy ze dřeva, cihel a betonu domovů a srubů v různých architektonických stylů (to je překladač neumím německy). Asi jsem nic neporadila ale jen tak:) Mějte se hezky Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji! nakonec to budeme asi řešit zateplenou cihlou, o čemž se nejspíš ještě trochu rozepíšu. Nechala jsem to na manželovi, už na to teď nemám tolik času v tom ležet od rána do večera. Rozhodli jsme se pro zděný dům z více důvodů, raději si asi teď počkáme, než abychom do budoucna museli řešit nějaké problémy s odfláknutou izolací. člověk si pak ve finále pořád tak nějak protiřečí, ale to asi zná každý, kdo stavbu někdy řešil. Mě to myslím bude stačit jen jednou :)

      Vymazat
  2. http://www.hartlhaus.at/fertighaus/hauslinien/haus/avantgarde126f/#!prettyPhoto 4700000 pálka bohužel:( P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je bohužel podobný případ jako firmy, které jsme oslovili. Hold za kvalitu se platí, ale mě to stejně přijde tak nějak moc. Nicméně zatím nemám srovnání tak to možná ještě bude zajímavé :)

      Vymazat

Okomentovat