Jsme přestěhovaní, vybíráme architekty a odpočíváme...

Co se dělo v posledních pár týdnech mé nečinnosti tady? Spousta věcí, z nichž jednu z nich bych ve svém životě nerada opakovala více než naposledy :) Ano je řeč o stěhování. Doufám, že mě čeká už jen jedno, a to do nového domečku. Balení věcí a tahání těžkých krabic není nic pro mě, nakonec jsem si říkala, že si příště snad raději najmu stěhováky. I tak mi tu pořád zbývá pár nevybalených krabic, do kterých se nemůžu dokopat. 

Jak už jste asi pochopili, tak jsme prodali byt. Dořešili jsme hypotéku u hypo banky (vřele doporučuji, jejich přístup je mnohem méně byrokratický). Předali jsme klíče, byt i kočku novým majitelům a v tuhle chvíli máme v ruce pár skic od architektů. Oslovili jsme tři firmy, máme favorita, ale vypadá to, že zkusíme ještě jedno studio. Každý z nich měl svůj styl, někdo raději dřevostavby, někdo zastánce betonu. Musím říct, že po jedné z těch schůzek jsme o dřevostavbě zase začali uvažovat, nicméně po další schůzce jsme to zase zamítli. Člověk má pak guláš v hlavě. Pozemeček už nám říká pane a tak se s vámi podělím o pár fotek... Zatím nám největší starosti dělá svah, ve kterém se pozemek nachází (i když je to zároveň to, co se nám na něm nejvíce líbí), takže vymýšlíme, jak dům orientovat, aby chytal alespoň trochu jižního sluníčka (ano pozemek je orientovaný na sever, v čemž nevidím až tak zásadní problém, protože když vám neustále praží jižní slunce do oken, tak to také není žádný med.) V tuhle chvíli se jeví jako nejlepší řešení dům umístit dál od silnice a kolmo od ní, aby chytal východní, západní i část jižního slunce a zároveň nám nezastínil většinu zahrady.






Komentáře

  1. Krásne fotky! :) Hádam sa vám bude dobre bývať v novom :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem v téhle fázi. Jsme v malém bytě, platíme nájem a hledáme někoho, kdo nám zpracuje studii a eventuálně následně projekt. Pozemek už máme, dokonce jsme dívali už i na rozvaděčové skříně na stavbu. I když to byl spíš takový můj hurá plán, protože jsem měl pocit, že seženu něco levně, když to jde. :) Jinak počítáme, že začneme stavět příští rok. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat