Rezervace pozemku, nová hypo u HB a kočka návštěvnice

Jupí máme podepsanou rezervační smlouvu na pozemek a teď už se jen budeme modlit, aby nám rychle vyšla hypotéka. Nakonec jsme se rozhodli, že si u KB hypotéku brát nebudeme. Pokutu, kterou nám dali za předčasné splacení původní hypo nám s novou hypo neodpustí, takže nebylo nad čím dál přemýšlet. Navíc jim všechno hrozně dlouho trvá (alespoň tedy na naší pobočce v řepích), takže jsme se rozhodli pro Hypoteční banku, u které je celý proces velmi jednoduchý a rychlý a navíc tam máme i rodinnou podporu, mojí skvělou tchýňku, která se nám o vše perfektně stará a tak máme celý proces mnohem snadnější. A když nerozumíte všem těm číslům, tak se to dost hodí věřte mi :)



Doma se nám už válí spousta krabic a my jezdíme po příbuzných a zjišťujeme kam všude rozvezeme náš nábytek, než postavíme.  V jedné z krabic se teď právě válí černá kočka, která nás začala před měsícem navštěvovat a moc se jí od nás nechce. Škoda, že až teď, když se budeme stěhovat a navíc se na náš vtipný leták o kočce návštěvnici zatím žádný právoplatný majitel neozval :( Tak uvidíme co s ní, venku mrzne, majitel se neozývá a my máme v našem náhradním domově kocoura maiňáka, který by s náma tak rok nemluvil, kdybysme mu přinesli kámošku. Pořád doufáme, že si kočičku adoptují noví majitelé  bytu.

Zároveň začínám vybírat architekta, který nám vymyslí ten náš dům snů. Typové projekty jsme zavrhli zejména z toho důvodu, že náš pozemek je mírně svažitý a také proto, že většina těch typovek, co se nám líbí jsou dřevostavby, kterou jsme hned na začátku zavrhli (byť ještě před několika lety se nám líbila.) Rozhodli jsme se pro zděný dům a náš projektant nám to posvětil.

Brzy dám dohromady článek o vybraných architektech, chcete?


Komentáře

  1. No to si pište, že chceme :-) Tak hoooodněě energie přeji. Zdraví Lu z Moravy

    OdpovědětVymazat
  2. Proč jste zavrhli dřevostavbu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, důvodů je hned několik: špatná (žádná) akumulace tepla ve zdech, s tím souvisí přehřívání stavby v horkých dnech, stavíme ve svahu, nad námi další pozemky ve svahu- v případě vody, která by se nedejbože mohla přivalit zeshora a teoreticky zatekla do stavby (anebo třeba praskla v domě voda) rovná se zničený dům, nebo alespoň část domu. Dále nízká hodnota domu, jak těsně po postavení, tak po splacení hypotéky- chtěli bychom, aby hodnota domu rostla, ne klesala. Dřevostavby jsou v ČR předražené, zděný dům vychází cenově skoro stejně a má mnohem více výhod. Asi by toho mohlo být i více, uvádím hlavní důvody, proč jsme se rozhodli pro zděný dům. hezký den :)

      Vymazat

Okomentovat